Hud status // kampen mod teenagehuden

Jeg har i længere tid døjet med uren hud og har egentlig følt at det var meget hormonelt betinget. Det har irriteret mig grænseløst. Det var mest på halsen længst bag under ørene og lidt ved nakken samt en gang imellem i ansigtet.
Jeg synes jeg har prøvet det meste; forskellige hudpleje produkter, holde mig væk fra sukker, generelt spise sundt.
MEN nu føler jeg der er sket et gennembrud – og alle der døjer eller har døjet med uren hud ved hvor piv træls det er – så det er stort, at min hud er ved at være ok. Der kommer stadig urenheder som er hormonelt betinget, men det er blevet væsentligt forbedret.
Hvad er det så lige jeg har gjort. Jo jeg har nok kastet mig lidt i grams, og ved faktisk ikke helt om det er et enkelt element, eller om det er flere elementer der spiller ind, men her kommer det:

1) Jeg har ændret mine renserutiner.

Morgenrutinen består af vand eller en micellar water, serum, øjencreme, ansigtscreme. Aftenrutinen består af renseprodukt, BHA produkt (yay), serum, øjencreme og ansigtscreme. Jeg får stort set ikke urenheder på halsen længere og min hud i ansigtet er også fin. Den ene store bidragsyder, tror jeg, er det BHA produkt jeg bruger fra Danish Skin Care. Det hedder Smooth Skin Treatment og koster 279,- Jeg er lige belevt færdig med min første bøtte, så den holder i ca 2½ måned. Så det er en billig pris at betale for en fin hud.

2) Jeg er stoppet med at drikke mælk i min kaffe (projekt skær ned på mælkeprodukterne)

Den anden ting er mælk i kaffen. Jeg vidste jo egentlig godt at mælkeprodukter i nogle tilfælde kan være en synder når det kommer til uren hud, men for hulen hvor har jeg bare været glad for at få en dobbelt cappuccino med minimælk et par gange om dagen. Vi har en klasse kaffemaskine på arbejde! Min kosmetolog sagde at jeg skulle prøve at undgå mælkeprodukter, så det prøvede jeg og jeg tror sørme hun har ret, klog dame 🙂

Jeg spiser også kun yoghurt til morgenmad en sjælden gang i mellem (farvel Skyr 🙁 ), men jeg tager altså stadig smør og ost på brødet. Haps, haps, haps et liv uden smør ville være lidt trist. Det er primært det der konstante mælkeindtag som jeg ikke længere får, og jeg tror altså det er det værd. Jeg oplevede nemlig også at jeg kunne vågne op om morgenen med en fin hud, og så i løbet af dagen, så kom der lige lidt urenheder op hist og pist, og det passer jo med at jeg har fået minimælk i drop fra kl.8 til 15 hver dag!

3) Jeg spiser igen min fiskeolie

Jeg stoppede med kosttilskud i en periode, ikke af nogen bestemt årsag, tror bare jeg løb tør for både vitaminpiller, fiskeolie og magnesium. Nu spiser jeg det hele igen, men især fiskeolien tror jeg har en indflydelse. Jeg har ikke nogen kilder der understøtter min teori andet end hvad jeg selv oplever samt hvad jeg har hørt fra andre. Jeg kender en der selv ser urenheder komme frem, hvis han ikke spiser fiskeolie i et par dage, og vupti forsvinder igen, når han starter på fiskeolie igen. Det er da værd at prøve. Jeg vælger altid en fiskeolie af god kvalitet, og lige nu spiser jeg Futura Omega-3 Premium (tilsendt til test).

Og så lige et før og efter billede

Beklager den dårlige kvalitet, men det var det bedste billede jeg kunne finde af min teenagehud. Da jeg så billedet, som blev taget efter en tur i spa, blev jeg lidt trist. Det kan da ikke passe at man skal leve med sådan en hud når man har passeret 30 år… Heldigvis er den blevet meget bedre som det kan ses 🙂

Skriv et svar

Følg Lise Balslev på..