Den teknologiske kinesiske mur – ufrivillig social media detox

Så er jeg i Kina – nærmere bestemt Shanghai, Kinas største by med ca. 24 millioner indbyggere – ja det lige en firdobling af den danske befolkning samlet i én by.
Her får jeg automatisk et social media detox, da der i Kina er the Great Firewall of China, som gør at den kinesiske regering kan regulere adgang til internet sider. Det betyder at jeg ikke umiddelbart har adgang til Facebook og Instagram (eller google). What! Jo den er god nok, savner Instastory og mit daglige indtag af snusen rundt i andre menneskers liv. Hvis jeg om går firewallen og logger på via den danske vpn forbindelse, så kan jeg dog både gå på Facebook og Insta, men det gør jeg kun på hotellet. Så en semi detox, da jeg ikke bare lige åbner mine sociale medier via telefonen som en ubevidst overspringshandling.

Kina har endnu ikke taget Snap Chat fra mig, det hul er ikke lukket….endnu!

I kan dog lige få et hurtigt indblik i livet for en single traveller som mig:

Mig og min Big Mac i hotel sengen og med Netflix på iPaden – jep der var en McFlurry i køleskabet til dessert!

Til de lange flyture så bruger jeg altid kompression sokker, da jeg får meget vand i benene og det kan anbefales, da de virkelig hjælper! Inden jeg tog afsted fik jeg også forfærdelig ondt i mit knæ, så det blev lige tapet ind i kinesiotape. Håber på det bare er et slag (som jeg så har glemt jeg har fået), men frygten for springer knæ var lige oppe at vende. Det havde det dog fint på løbebåndet her til morgen.

Værd at dele er også den fantastiske udsigt fra 31. etage hvor det nye LEGO kontor i Shanghai befinder sig. Det er helt eminent og kontoret er fantastisk!

Jeg er 6 timer foran Dansk tidszone, så klokken er ved at være 18 og jeg har det sidste møde med Danmark, inden jeg vender snuden hjem mod hotellet som ligger lige her… Der er ikke langt 🙂

 

Skriv et svar

error

Følg Lise Balslev på..