Nyt løbeprogram // Nu med en masse intervaller

Jeg har løbet 5 halvmarathons hvor tiderne har været mellem 2:24 ish og 2:02 – jeg har endnu ikke fundet formularen til at nå under 2 timer. Det er åbenbart bare vildt svært for mig.
Hele foråret har jeg fokuseret på at få kilometer i benene, men det fik mig heller ikke under 2 timer til Århus Halvmarathon tilbage i Juni. Derfor har jeg taget et nyt løbeprogram i brug. Dette er fra hjemmesiden Rekordjagt.dk.
Det program jeg tager udgangspunkt i hedder “Bryd de fire magiske grænser”, hvilket jeg kan finde noget af her, men der er også masser af andre super interessante programmer, og du kan sikkert finde et der passer lige præcis til dit mål. Eller også kan du som jeg tilpasse det så det passer til dig. Det har jeg gjort med udgangspunkt i nedenstående:
,

DMålet er her at komme ind på under 1:30, hvilket ikke er mit mål. Derfor ligger jeg en 1/3 ekstra på alle tiderne, da jeg jo skal træne at løbe i 1/3 længere tid (undtagen mandagsintervaller – da jeg ikke føler det giver mening at lave dem endnu længere), fremfor hvad en der vil i mål på halvanden time skal. Dvs. 50-60 min svarer til 67-75 min.
Mit race pace (RP) er 5:38 for at komme ind på under 2 timer, så det er udgangspunktet for alle procentudregningerne. Jeg bruger denne online udregner. Her taster du bare dit RP ind, så i mit tilfælde 5:38 og sætter procentsatsen og vælger multiplication. Dvs feks er 115% af 5:38 min/km lig med 4:47 min/km.
Jeg har regnet alle procentsatserne ud, og skriver dem ned på min arm, hvis jeg feks skal løbe flere procentsatser i en træning.

Det lyder måske kompliceret, men det er det ikke når man lige får printet programmet ud og udregnet alle procentsatserne så de passer til ens mål.

Sig endelig til hvis der er noget som er uklart og som du gerne vil have svar på 🙂

One Reply to “Nyt løbeprogram // Nu med en masse intervaller”

  1. […] anden dag og jeg fik også svømmet 3×1000 meter. Selvom jeg havde en intention om at følge mit løbeprogram, så kunne jeg mærke på første løbetur at det nok blev lige ambitiøst nok for mig, at løbe […]

Skriv et svar