New York City på 48 timer

I forbindelse med at jeg skulle til USA med arbejde, så valgte jeg at tage et par dage i New York. Jeg fulgtes med en kollega i vores lejebil til NY, her skiltes vores veje sig og jeg nød byen på egen hånd.

Det var mit tredje besøg i byen, da jeg tidligere har været der på studietur i 2005 og med min kæreste i 2011, så sådan et interval på 4-6 år må være passende 😉

Da det er sindssygt dyrt at bo i NY valgte jeg at vente til sidste øjeblik med at booke hotel via booking.com alternativt kan man bruge airbnb og hvis muligheden er der, booke i rigtig god tid.

Jeg havde valgt at bo nær Times Square af de to årsager; jeg rejste alene og gerne ville være hvor der var mennesker omkring mig (ja ok det er der jo mange steder i NY) samt centralt ift. Central Park og transport til lufthavnen.

Vores lejebil blev afleveret midt på Manhatten og jeg gik hen til mit hotel “The Benjamin” som ligger på 50st and Lexinton Av. Her tjekkede jeg ind, smed bagagen op på værelset og var klar til at gå på opdagelse kl.16 fredag eftermiddag.

Mit første stop var et vigtigt punkt på listen nemlig Dylans Candy Bar (1011 Third Ave, 60th St.) som er en kæmpe stor slikbutik i tre etager hvor øverste er en dessert bar. Halløj for et sugar rush man kan få derinde – du skal nærmest bare indånde atmosfæren i butikken.

stairway to heaven

 

 

 

Dylans candy bar

Candybars

Jeg begrænsede mig og købte tre bars af deres eget brand “Dylans Candy Bar” samt lidt bland selv chokolade.

Derefter gik turen mod langs sydsiden af Central park hen mod hotellet Le Parker Meridien hvor jeg havde planlagt at indtage min aftensmad på deres “hemmelige” burger bar. Den gemmer sig bag et tungt rødt gardin og giver sig kun til kende ved et fint lille neon burger skilt.

IMG_7207

Bag gardinet gemmer sig en lille bitte burger joint med de klassiske amerikanske båse, slidte plakater og sprittusch tegninger på væggen samt et papskilt hvorpå menuen står. Køen var ikke lang, men jeg stod der alligevel i 30 min inden det blev min tur til at bestille. Du skal have besluttet dig når du når skranken, da du ellers bliver sendt bag i køen. Min bestilling lød på Cheeseburger, medium rare og “the works” altså med det hele. For det skal det da, være når man nu prøver den hemmelige burger joint.

Vejret var lummert denne fredag, og det væltede ned med regn da jeg kom ud på gaderne igen, og New Yorker regn er slem, og lyn og torden var der også. Denne video viser One World Trade Center blive ramt af et lyn den aften jeg løb hjem igennem New Yorks gader:

https://www.youtube.com/watch?v=Y31N-L3EeXA

Jeg kom pænt hurtigt hjem, men smuttede lige ind forbi en Duane Read på vejen. Det er et supermarked/apotek, hvor jeg købte en stor grøntsagsbakke, da jeg virkelig følte at min krop havde brug for noget grønt. Ja jeg skulle jo også smage på min bland selv chokolade fra Dylans Candy Bar senere. Inden smuttede jeg dog lige forbi hotellets træningscenter hvor jeg snuppede 30 mins cirkeltræning.

thebenjamin

Dylans candy bar haul

 

Jeg sov helt til kl.7 lørdag morgen og tog afsted ud i byen for at få morgenmad. Her fandt jeg et supermarked som også serverede brunch og nød min morgenmad, inden jeg bookede en cykeltur i Central Park til om søndagen.

Breakfast new york

Derefter tog jeg en subwaytur til Brooklyn. Normalt ville jeg stige af på High st. men der var noget spor arbejde der resulterede i at jeg fik en lidt længere gåtur hen til Brooklyn Bridge. Det er en super dejlig gåtur henover broen mod Manhatten hvor du blandt andet  ser skyline, Washington Bridge og Frihedsguinden. Husk dog lige at hold til venstre, så du ikke kommer i karambolage med en cyklist, for de indfødte New Yorkere kan altså blive godt sure!

subway_ny

brooklyn bridge

skyline new yorkVejret om lørdagen var helt fantastisk; 20 grader og ikke en sky på himlen, skønt vejt til en storbyferie.

Jeg gik rundt på det sydlige af Manhatten og fik bl.a. set Freedom Tower og ground zero, samt gik op langs Hudson River. Jeg tog en subway tur lidt mod nord hvor jeg gik hen til Washington Square Park. Her var der gang i en masse ting på sådan en lækker lørdag. Jeg fik set en street perfomance gruppe der gik amok med alle mulige mærkelige hop og spring. Tror faktisk jeg så dem i Battery Park sidst jeg var i NY, så du kan sikkert også finde dem eller an anden gruppe af street performers.

one world trade centerIMG_0441

Herefter gik jeg igennem området ved Greenwich Village som er super hyggeligt. Jeg endte ved enden/starten af The High Line, og gik op i den fine park, som er en gammel jernbane i 1.sals højde, der er lavet til et super lækkert åndehul med bænke planter, vandinstallationer og små boder. Denne dag var der dog noget så overfyldt, så det var ikke specielt afslappende 😉

greenwich

IMG_0454IMG_0461Jeg “steg af” ved Chelsea Market som jeg gik igennem. Her var også pænt crowdet, så smuttede hurtigt videre og fandt min frokoststed Co. (230 Ninth Avenue) en lækker restaurant som laver de sprødeste stenovnsbagte pizzaer. Mums!

IMG_7239Herefter gik jeg mod Flatiron, hvor jeg jo selvfølgelig skulle ind i den fine LEGO store bare lige for at kigge. Derefter gik jeg mod nord langs Broadway og endte ved Herald Square hvor der var det fineste madmarked, men jeg kunne simpelthen ikke spise mere, desværre!

flatiron

IMG_7246

IMG_0472

Jeg gik i stedet ind i GAP og købte mig fattig. Fandt (endelig) nogle jeans der sad rigtig godt, og så måtte jeg jo have 4 par 😉

Så gik jeg hjem til hotellet for at smide alle mine GAP poser på værelset inden jeg gik ned og bookede en tur op i Top of the Rock. Jeg skulle vente 1½ time, så gik mod Times Square. Igen totalt crowdet, men jeg gik lige en tur ind i den kæmpe store Toys’R’us samt i Sephora og købte lidt forskelligt.

Aftensmaden blev købt i en Duane Read og spist inden jeg smuttede i Top of the Rock. Her var der dog lidt ekstra ventetid, så jeg gik ind i Rockafellar Center og købte mig en stor Ben&Jerry’s vaffelis, mums!

thr rock

Så blev det endelig min tur til at komme en tur op i Top of the Rock, klokken var efterhånden blevet 21.30 og jeg var ved at være træt, men den udsigt kan jo vække selv det mest trætte dovendyr. Wow! Jeg vil klart anbefale at tage i Top of the Rock om aftenen, da du er tættere på den store mørke klat (Central Park) samt kan se den fine oplyste Empire State Building.

IMG_0481Søndag morgen tog jeg en subway tidligt om morgenen mod Empire State building, da jeg gerne ville undgå kø. Jeg købte morgenmad på Starbucks og spiste ude foran bygningen inden jeg smuttede ind omkring kl.8. Køen var kort og jeg kom hurtigt op i den høje bygning.

Igen en helt fantastisk udsigt over hele New York, virkelig en skøn måde at starte dagen på!

IMG_0514

IMG_0518

empire state building

Jeg havde købt et 3-turs pas kaldet New York City Explorer Pass som kan bruges til mange forskellige aktiviteter og jeg valgte Top of the Rock, Empire State Building og min cykeltur i Central Park. Prisen for 3-turs passet er 76$ så jeg sparede 31$. Der er forskellige muligheder for denne type pas bl.a. New York Pass og New York City Pass. Vælg det rigtige afhængig af antal aktiviteter du vil besøge samt antal dage du er i byen.

Efter at ha’ gået rundt og nydt bl.a. Bryat Park, New York Library og Grand Central Station, så nærmede klokken sig 13 og tidspunktet hvor jeg skulle mødes ved mit cykelbureau, hvor jeg fik udleveret min cykel og mødtes med min guide og sammen med 13 andre cyklister tog vi på tur i Central Park. Det var virkelig en god oplevelse og da Central Park er kæmpe stor, så får du bare set meget mere på cykel end på gå-ben. Guiden stoppede op flere gange og fortalte en masse interessante ting, og vi cyklede en tur på cirka 4-5 km på 2 timer.

IMG_7282

The lake central parkIMG_7303Jeg vil klart anbefale at tage på enten en guidet tur eller leje cykler og vil helt sikkert selv leje cykler hvis jeg en anden gang skal til New York. Byen er faktisk blevet meget mere cykelvenlig de senere år, så det kan sagtens lade sig gøre at cykle rundt i store dele af byen.

Jeg fik mig en bid mad efterfølgende og gik lidt rundt og nød byen inde jeg fik hentet min bagage på hotellet og pga. sporarbejde på subwayen i weekenden tog det mig fire stop at nå hen til JFK airport. Det gik næsten smertefrit og er super nemt, meen man skal bare lige huske ikke at tage sin kæmpe kuffert med igennem de der svingarme og i stedet bruge døren ved siden af, ellers sidder man altså fast 😀 Bare rolig jeg sled mig fri igen og fik min kuffert med 😉

Sidste stop på turen var JFK og jeg tyede denne gang til en sovepille, da jeg virkelig har problemer med at sove i flyet. BUM jeg faldt i søvn inden maden kom, og sov helt til jeg mellemlandende i Paris. Ikke helt tungt hele vejen, men jeg rykkede mig ikke ud af sædet og vågnede med piv ondt i halebenet, av av!

Jeg er vild med New York, og tager gerne et lille stop en anden gang om et par år 😀

2 Replies to “New York City på 48 timer”

  1. […] ♦ New York Det er godt nok med arbejde og kun 3 overnatninger, men det er lige midt på Manhatten vi skal være og jeg glæder mig til at mærke the New York vibe for fjerde gang i mit liv. Det er bare noget helt specielt. Sidst jeg var der var i 2015 hvor jeg besøgte byen helt alene i 48 timer. […]

  2. […] tour guide. Jeg synes det er en god måde at være turist på og gjorde det også da jeg var i New York for et par år siden. Udover cykel turen gik jeg bare lidt rundt i gaderne og kiggede på det fine French Quarter med […]

Skriv et svar

error

Følg Lise Balslev på..