Livet i Provinsen #2 // Påske”ferie”

Jeg har holdt påskeferie – eller det vil sige ferie er måske så meget sagt, når man lever provinsbylivet som haveejer, for der er jo ting som skal ordnes – mange ting…

Min ferie blev dog “reddet” af regnen, for så kunne jeg da ikke være ude i haven hele tiden, heldigvis 😉

Påskeferie er muligvis alle husejeres yndlings “gratis” ferie – en masse helligdage så man kan nå lidt af det hele. Faktisk har ugen været så lang (ja jeg tog de tre “betalte” fridage mandag, tirsdag og onsdag) at jeg helt havde glemt hvad jeg lavede sidste weekend – eller jeg skulle lige tænkte mig om. Så fandt jeg ud af, at det nok var fordi jeg havde fortrængt, at jeg brugte hele lørdagen på at gøre hele hytten rent. Så var det ligesom overstået – jeg hader at gøre rent. Det er faktisk værre end at luge, og rengøring skal alligevel gøres hele året rundt.

Vi havde også besøg af nogle gode venner – de bor egentlig i Århus, men var alligevel på disse kanter, så kunne lige komme forbi til et glas vin. Og en lille notits, hvis man “lige er på disse kanter” så kan det være af tre årsager;

  1. Du skal i LEGOLAND (så gider man sjældent forbi til vin – for børnene er trætte og forældrene er endnu mere trætte)
  2. Du er på vej ud og rejse (så kommer man altså kun forbi for den “gratis” langtidsparkering i lokalbefolkningens indkørsel – ikke for “god tur” kaffe)
  3. Du har familie i området – bingo, folk er “hjemme” på visit og det nyder vi godt af 🙂

Regnen stoppede og jeg kom alligevel ud i haven og fik hevet lidt mælkebøtter op, som havde fundet vej igennem vores flisbeklædte bede. Der var ikke mange, så jeg krydser fingre for at flisen bliver min redning fra “bedlugnings”hold i ryggen”. Til gengæld fik jeg et “fjerne-ukrudt-fra-fliser” hold i ryggen, fordi de 80 m2 indkørsel vi har skulle højtryksrenses (renses med en hulens masse vand under tryk). Jep jeg fjernede ukrudt mellem fliserne og J brugte højtryksrenseren – 7 lange timer og så mangler vi stadig de sidste 80 m2 terrasse. Der er store overvejelser om at betale os fra det – livet er simpelthen for kort – og selvom der ikke sker meget i provinsen, så kan jeg finde andre og mere spændende ting at bruge min tid på end at rense fliser.

Optursaktivitet var da vi fik sat Gert på græs – han er vores græsslåmaskine – altså en automatisk en af slagsen, så vi selv slipper. Vi lærte det på den hårde måde, da vi den første sommer som husejere ikke lige havde tid til plænen. Den blev så lang at der kom myretuer i den – I kid you not! Tror faktisk vi bor ovenpå en meget store myre by. Jeg er nemlig ikke en af dem der kan sige “jeg har benene plantet solidt i den jyske muld” – fordi vi bor faktisk mere i hedelandskab og her er sandjord – ikke muld. Væsentlig forskel og myrere elsker sand – meget og jeg hader myrere – meget!

Nu da haven var fikset, så blev det også tid til en dag ved åen med fiskestang. I går startede fiskesæsonen nemlig, og som barn af en lystfisker, så skal man kunne binde en double uni knude når man sætter forfang på sin line (ok jeg lærte det lige i går, men synes det lyder sejt). Jeg fangede også 3 fisk – de var ikke så store, så satte dem ud igen. Gudskelov – jeg hader at gøre fisk rene og gider faktisk heller ikke spise dem, medmindre det er en lækker laks, sådan en vil jeg gerne fange en dag, altså når der er nogen til at hjælpe mig med at få den på land.

Nå ja og så har jeg sat cirka 5 indendørs projekter i gang herhjemme og flyttet lidt rundt – jo jo alt andet ville da være kedeligt. To af projekterne er jeg helt oppe at køre over; Projekt “brug stumper fra hjemmelavet skrivebord til andre træ ting” som så er blevet til to projekter; Lav en overhylde til de grimme IKEA skoreoler + Lav en rigtig flot kogebogsholder. Sløjd timerne i folkeskolen har ikke været for ingenting. Jeg deler snart, det lover jeg – altså hvis det bliver godt, for hvis man er stolt af noget, så må man gerne vise det frem!

Håber I har haft en god påskeferie og nydt solen når den har været der og hygget indefor med regnen baskende mod ruderne 😀

 

 

Skriv et svar

Følg Lise Balslev på..