Lækre hjemmelavede Macarons

macarons

Jeg kommer fra en familie med to virkelig gode kage bagere og så mig 🙂

De to virkelig gode kage bagere er min mor og søster, de elsker at eksperimentere i køkkenet og alt det der detalje fnidder som er vigtigt, når der skal bages lækre kager.

I sidste weekend var min søster forbi for at hygge, og så skulle vi selvfølgelig bage. Det blev til Macarons med to forskellig slags fyld.

Da der er en del detaljer der skal være helt på plads for at få en god Macaron, vil jeg anbefale dig at læse Macarons uden sort magi inden du kaster dig ud i at bage de lækre små kager.

Gode Macarons kræver at du kender din ovn og perfekte Macarons kræver et par forsøg inden de sidder lige i skabet. Jeg kender min ovn og min søster har prøvet masser af gange før, så vi var klædt godt på til Macarons bagning 🙂

Ingredienser

100 g mandelmel
80 g æggehvider (2-3 stk) – det er vigtigt de er stuetempererede
200 g flormelis
20 g sukker

evt. lidt frugtfarve og madglimmer

Forslag til Fyld (brug fantasien)

Karamel creme af kondenseret mælk – mega nem at lave 🙂
Lemon Curd
Proteinella

Mandelmel kan du enten lave selv eller købe, det vigtige er bare at den er meget fin, så si mandelmelet inden du går i gang. Det du sier fra kan du jo evt bruge som en del af din skyr topping eller som en god undskyldning for at bage en anden kage 🙂

  • Pisk æggehviderne til de er næsten helt stive og tilsæt sukker og pisk massen helt stiv
  • Bland flormelis og mandelmel sammen og tilsæt langsomt til æggehviderne
  • Så er det tid til at udføre “Macaronage” som beskrevet i linket ovenfor
  • Tilføj evt lidt frugtfarve til halvdelen af dejen
  • Put din dej i en sprøjtepose med rund tyl og sprøjt ud på en bageplade med bagepapir. Diameteren skal være ca.4 cm og lad der være lidt plds mellem hver macaron.
  • Bank bagepladen forsigtigt i bordpladen et par gange for at poppe lufthuller. Hvis der stadig er lufthuller, så prik dem med en spids genstand
  • Drys evt. med lidt glimmer
  • Bag i en forvarmet ovn (150 garder IKKE varmluft) i ca. 12-15 min. Vend evt. bageladen undervejs
  • Lad dine Macarons køle af – og herefter kan de fjernes fra bagepapiret
  • Put en lille klat fyld på midten af en macaron og saml forsigtigt – Mums så er der serveret!

Håber du får lavet de fineste af slagsen 🙂

 

Leave a Reply

Følg Lise Balslev på..