Lækre blommemuffins med hvid chokolade

blommemuffins

Så er det åbenbart blevet blommesæson. Jeg er jo forholdsvis ny i at være haveejer, og dette er kun min anden sæson som “frugtavler” og sidste år kom der ingen blommer på mit blommetræ.

I år kommer der så bunkevis af blommer og de skal altså til at høstes. Så spørgsmålet er hvad de blommer så skal bruges til, og første og nok mest lige til mulighed var en omgang blommemuffins.

Super nemt og ikke alt for usunde…

Blommemuffins – 13 stk

Ingredienser

2 æg
75 g sukker
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk vaniljiesukker
90 g havregryn
3 spsk olie
1 dl mælk
400 g blommer
75 g hvid chokolade
Server med Creme Fraiche eller vaniljeis

Fremgangsmåde

  1. Tænd oven på 180 gader (varmluft)
  2. Pisk æg og sukker til en hvid od skummende konsistens.
  3. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker i blandingen
  4. Vend havregryn, olie og mælk i blandingen.
  5. Fjern stenene fra blommerne og skær dem i grove tern. Gem 13 skiver til pynt.
  6. Vend blommerne i dejen.
  7. Hak den hvide chokolade i grove stykker
  8. Fordel dejen i 13 muffinforme og tilføj den hvide chokolade ligeligt i hver form. Læg en blommeskive på toppen
  9. Bag i ovnen i ca. 25 min

Server gerne lune med creme fraiche eller vaniljeis, velbekomme!

 

Skriv et svar