Citronmånes revival….

I går fik jeg denne kage omme ved en veninde. Hold nu ferie, det var en god citronmåne!
Den tror jeg vist også, jeg skal bage en dag. Det er en Mette Blomsterberg opskrift, og hvis du vil have flere af hendes lækre opskrifter, så besøg hendes hjemmeside: Mette Blomsterberg.
Opskriften på citronmånen er sådan en, der bare skal deles, så her får du den….

Smørbagt citronmåne
Ca. 14 personer

Dej A
1 polynesisk vaniljestang
125 g rørsukker
250 g stuetempereret smør
125 g flormelis
150 g stuetempererede hele æg
100 g stuetempererede æggeblommer
190 g hvedemel
65 g majsstivelse
Revet skal og saft af 1 vasket citron

Dej B
125 g ren rå marcipan
85 g sukker
50 g stuetempereret smør
75 g stuetempererede hele æg
Lidt neutral olie til at smøre springformen med
(silikoneform fedtes IKKE)

Citronglasur
Revet skal af 1 vasket citron
Saft af ½ citron
150 g flormelis
Evt. lidt vand
10 grofthakkede usaltede pistaciekerner

Desuden
1 springform eller silikoneform (ca. 24 cm i diameter)

Dej A: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af rørsukkeret med kniven, så kornene skilles ad.
Rør det stuetempererede smør, rørsukker, flormelis samt vaniljesukker luftigt. Tilsæt æg og æggeblommer roligt og lidt ad gangen under omrøring. Stop, når massen er ensartet. Bland hvedemel og majsstivelse og sigt det ned i dejen. Vend det forsigtigt i sammen med revet citronskal og -saft.

Dej B: Ælt marcipanen og sukkeret sammen med hænderne. Ælt smørret i lidt ad gangen. Når alt smørret er æltet med, tilsættes æggene ligeledes lidt ad gangen.
Vend Dej A og Dej B sammen og fordel dejen i en smurt springform. Bag kagen i ovnen ved 190 grader i 35-40 minutter, til den er godt gylden og giver efter ved et let tryk. Afkøl citronkagen helt, inden den tages ud af formen (anvender du en silikoneform, bør kagen fryses ned, inden den tages ud af formen).

Citronglasur: Riv skallen af citronen og lad den revne citronskal lufttørre, indtil kagen skal glaseres med
glasur.
Rør citronsaften, flormelissen og måske et par dråber vand sammen i en lille kasserolle. Lun glasuren en anelse og fordel den hurtigt på den afkølede citronmåne. Drys straks med den lufttørrede citronskal og pistacie.

Skriv et svar

error

Følg Lise Balslev på..