Berlin, fødselsdag og solskinsvejr

Jeg nyder lige nu min allersidste ferie dag inden jeg skal på arbejde i morgen. Denne uge har været helt eminemt med ny bil, ferie i Berlin, fødselsdag, julefrokost med arbejde og en weekend uden planer. Dejligt, dejligt!
Det var både min og min kærestes første gang i Berlin og tror ikke det bliver sidste. Berlin er en lækker by med masser af muligheder, også selv om det er vinter.
Vi fløj fra Billund med Ryanair mandag og retur fredag til den nette sum af 300,- i alt for to personer. Det er jo for vildt.
Vi boede i Kurfürstendamm og det var et lækkert område at bo i. Masser af muligheder for shopping og lækre restauranter. U- og S-Bahn fungerr upåklageligt, så det er jo ingen sag at komme rundt omkring i Berlin.
Vi besøgte alle de ting man skal besøge når man er i Berlin; Brandenburger Tor, Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, Checkpoint Charlie, Rigsdagsbygningen, Berliner Fernsehturm, Holocaust-Mahnmal og selvfølgelig Berlinmuren. Derudover var vi i Berlin Zoologischer Garten og besøgte Pergamonmuseet. Vi tog også ud i Botanisk have hvor de har Christmas Garden med en masse lys-konstellationer. Det kostede 17 euro, så prisen taget i betragtning, så vil jeg nok ikke anbefale det.
En af de største oplevelser var dog Berliner Unterwelten hvor vi var på turen Dark worlds. Super interessant og en vildt god guide som gav os et indblik i hvordan det var at bo i Berlin under 2. verdenskrig og historier om bunkers rundt omkring i Berlin. Det vil jeg klart anbefale.
Udover det så var det bare dejligt at gå rundt i Berlin og nyde byen, spise en masse god mad og drikke en masse kaffe.
Nå ja og så blev jeg et år ældre – det fik vi også lige fejret med morgenmad i fernsehturm i solskinsvejr og en lækker middag på Bocca di Bacco, skønt!


 

Skriv et svar