Banankager // når bananer bliver brune

Så kunne jeg igen ikke lige beregne hvor mange bananer vores lille husholdning kunne konsumere inden de blev brune og ikke længere klar til lige at snuppe med i sportstasken.
Men gå til spilde det skal bananer aldrig. Hvis ikke de ryger i en kage, så plejer jeg at fryse dem og bruge dem i smoothies.
Denne gang besluttede jeg dog at deres brune bananliv skulle slutte i lidt forskellige kager, og så gik jeg ellers i gang med at lave lidt af hvert. Alle opskrifterne er super nemme, og kan laves rigtig hurtigt, hvis lækker sulten melder sig..

Første banan blev lavet til Havregryns cookies.
Ingredienser
1 banan
1 æg
20 g. skummetmælkspulver
30 g fedtreduceret kokosmel
40 g havregryn
2 tsk sukrin

Mos bananen og bland resten af ingredienserne i og rør godt rundt. Fordel på en bageplade. Jeg fik 7 cookies. Bag ved 200 grader i ca. 20 min.
Pynt evt. med lidt glasur lavet af sukrin og vand.

Den næste banan blev brugt til Peanutbutter cookies. Disse blev dog lidt tørre, så vil nok putte lidt kokosolie i næste de skal bages.

Ingredienser
1 banan
1 æg
1 spsk kakao (raw cacao)
60 g havregryn
30 g skummetmnælkspulver
2 tsk sukrin
30 g mandelmel

Fremgangsmåden er som før, mos banan, tilføj æg og de andre ingredienser. Fordel på en bageplade, igen til 7 stk. Bag i ovnen i ca. 20 min ved 200 grader.
Jeg har noget chokolade jeg vil smelte og bruge som glasur når de sidste skal spises, mums!

Den tredje og sidste brune banan blev brugt til at lave mini choko muffins.

Ingredienser

1 banan
1 æg
1 spsk cacao (raw)
30 g chokolade ( jeg brugte en rest Ritter sport med hele mandler)
30 g havregryn (malet til mel)
2 tsk sukrin
1 spsk kokosolie

Mos bananen, mal haregrynene til mel og hak chokoladen og bland alle ingredienserne sammen.
Fordel i små muffinsforme. Jeg fik 11 stk. Bag ved 200 grader i ca.15 min.

Velbekomme, håber du kan bruge mine opskrifter som inspiration til lidt sundere kager, hvis du har brune bananer liggende.

Leave a Reply

Følg Lise Balslev på..