Århus City Halvmarathon // Løbeberetning

Som man måske kan fornemme på billedet, så var det en meget glad Lise der kom i mål i søndagens halvmarathon i Århus.
Jeg havde virkelig forberedt mig godt op til løbet både med hensyn til løbetræningen men også mad og vandindtag følte jeg der var styr på, og efterfølgende så tror jeg bestemt jeg har forberedt mig fornuftigt.
Her kommer min lange løbeberetning 🙂

Jeg tog til Århus lørdag, så jeg kunne overnatted hos min søster. Vi tog sammen ned og hentede mit startnummer lørdag over middag, og så fik jeg også lige købt et par lækre CEP kompressionssleeves, som jeg kan bruge bl.a. til fodbold.
Aftensmaden bestod af pasta med kødsovs, og så drak vi nogle lækre hjememlavede juicer, lavet på min søsters Hurom juicepresser, mere om dem i et andet indlæg, for det fortjener de.
Jeg var meget træt om aftenen, og lagde mig til at sove omkring kl.10, og sov lige indtil uret vækkede mig kl.7. Så stod den på en god portion morgenmad i form af havregryn med mælk og rosiner, og derudover drak jeg ½ liter vand blandet med High5 zero.

 

Jeg frygtede virkelig at gå kold og opleve samme ubehag som til Lillebælt pga. vandmangel, så jeg fik faktisk drukket 1½ liter vand inden løbet.
Jeg cyklede ned til startområdet omkring kl.9, og fik lige spist en ½ banan og en bolle med marmelade inden jeg afleverede min garderobepose inde på rådhuset. Her kunne jeg også lige få tisset af – hvilket jo ligesom var nødvendigt med 1½ liter vand i blæren.Der begyndte at være rigtig mange mennesker, og jeg gik ned til område C hvor jeg skulle starte, og her stod jeg med min powerrade drik og kunne mærke hvordan der kom flere og flere mennesker til, og vi alle bgyndte at stå lidt tættere.
Jeg gik løbet igennem inden i mit hoved, og tænkte på hvornår der kom stigninger, hvornår jeg skulle indtage mine energigels, og hvor min søster ville stå med endnu en ½ liters vanddunk til mig. På den måde kunne jeg undgå at skulle stoppe ved vanddepoterne, så jeg håbede bare jeg kunne få øje på hende og omvendt i de store menneksemængder.
Folk omkring mig snakkede og det var hyggeligt at stå og høre om deres forventninger og småsludren om løb og træning op til.
Jeg stod helt selv, og fik en lille klump i halsen, for hvor ville jeg bare gerne nå mit mål.

Fra startskuddet lød og heliumballonerne blev sendt afsted over vores hoveder op mod den, heldigvis, overskyede himmel, og til jeg løb over start gik der ca. 9  min, men så løb jeg ellers afsted. Jeg tænkte over mit tempo, “ikke for stærkt Lise” jeg sørgede for at kigge op og nyde menneskerne, løberne, tilskuerne og byen. Det var fedt.
De første 4 km gik rigtig fint, jeg løb i et fint tempo, og selvom der kom lidt stigninger, så gjorde det ikke så meget ved mit pace, mine ben eller det mentale. Jeg fik dog sidestik, men det gik væk igen efter 1 km. Gudskelov for det, tænkte jeg, for det er da møg irriterende at løbe med ondt i maven.
Vi løb op forbi den gamle by, hvor der var en lille stigning, og rundt ned igennem botanisk have, dejligt med en lille hældning, og der var gang i min ben, de havde det super godt, og jeg havde fået drukket min Powerrade og fløj igennem det første vanddepot.
Nu skulle jeg til at holde øje med min søster, jeg kiggede på alle de mennesker der stor til min hæjre side, da jeg løb ind igennem de små gader i Århus, hvor var hun henne? Argh tænk hvis hun ikke havde nået det – det kunne da også lige passe. Og så lige pludselig, så stod min lille glædesbobbel med et kæmpe smil og vinkede til mig med vanddunken i hånden. Hvor var det fedt at se hende på ruten, en som kom for at heppe på mig, dejligt!
Lidt efter så skulle vi igennem et parkeringshus, og hold da op det var ubehageligt. Vi løb alle tæt, luften derinde var ulidelig varm og stod helt stille. 250 meter og ude i friheden igen.
Nu var der et fint stykke rundt ved gågaden og ned mod havnen, og omkring de 8 km så skulle vi løbe i en U vending ude på havnen, og det var lidt hårdt at løbe og se alle de mennesker der var foran én komme løbende tilbage mod byen.
Ud og vende, og så nåede jeg 10 km, snart halvvejs og det gik egentlig meget godt, bortset fra at sidestikket var kommet tilbage, men det skulle altså bare løbes væk, basta!
Vi løb lidt ind i byen igen inden vi ramte strandvejen og løb op mod stadion. Jeg vidste der kom en bakke, men det gik virkelig godt og benene havde ikke noget imod en lille tur op ad. Vi drejede ned forbi stadion og Tivoli Friheden 15 km mærket var passeret og jeg følte faktisk et vist overskud på 15-16 og 17 km, prøvede at øge tempoet hvilket gik fint, men så ramte jeg 17,5 og solen kom frem bag skyerne, og jeg blev lige pludselig tung i kroppen, benene var tunge og jeg fik kuldegysninger.
Jeg kæmpede for at holde mit tempo. Ind mod midtbyen, jeg så flere løbere der lå ude og fik hjælp fra tilskuere og samaritter. Der var masser af publikum, og jeg skulle bare klare de sidste kilometer.
Nåede 19 kilometer ved Jægergårdsgade, og alle tilskuerne klappede i takt. De små børn råbte ens navn (det står jo på startnummeret) og jeg kæmpede for at holde tempoet. Jeg nåede opløbsstrækningen og så kom skiltet “500 m igen” jeg ville så gerne spurte de sidste 500 meter, men først da der var 150 meter igen satte jeg tempoet op og løb alt hvad jeg kunne ind over den målstreg. Hvilken befrielse! Jeg klarede det, og tiden blev 2 timer 2 minutter og 15 sekunder.
Kilometertiden blev 5:47 og målet var 5:45, så 2 sekunder fra – det vil jeg kalde godkendt!
13 min og 10 sekunder hurtigere end min tid til Lillenælt for en måned siden. Tro mig når jeg fortæller at jeg virkelig var stolt over at jeg kunne komme så tæt på mit mål, og jeg vidste også bare at det kunne lade sig gøre!

Nye mål, hmm det ved jeg ikke helt. Nu skal benene lige have lidt ro og jeg skal ha’ spillet de sidste fodboldkampe og så er der jo DHL stafetten i August, hvor jeg gerne skulle løbe de 5 km  på under 25 min. Og ja jeg skal da helt sikkert løbe en halvmarathon igen, og Århus City Halvmarathon kunne bestemt være en mulighed til næste år!

One Reply to “Århus City Halvmarathon // Løbeberetning”

  1. […] tre halvmarathon indtil videre og for hvert løb er tiden blevet betydeligt bedre, og jeg løb Århus City Halvmarathon på 2:02:15. I år er jeg meldt til Lillebælt og Århus City og jeg glæder mig til at komme i god […]

Skriv et svar

error

Følg Lise Balslev på..